22 de probleme sensibile care apar la acordarea
indemnizatiei de hrana pentru bugetari in 2019!

Va oferim solutiile profesioniste plus un bonus:
textul integral al Legii nr. 153/2017 cu toate modificarile la zi!

 
 
Stimate manager de resurse umane,
 
 
Incepand cu 1 ianuarie 2019, bugetarii (cu anumite exceptii) primesc lunar o indemnizatie de hrana in suma de 347 de lei impozabili, calculata ca a 12-a parte din echivalentul a doua salarii minime brute pe tara (2 x 2.080 de lei = 4.160 de lei).
 
Este o masura prevazuta la art. 18 alin. (1) din Legea salarizarii personalului platit din fonduri publice (Legea nr. 153 din 28 iunie 2017), o masura aparent clara, dar care in practica genereaza numeroase dificultati. Este vorba despre dificultati create atat de ambiguitatile din textul legii, cat si de faptul ca anumite situatii nu au fost anticipate de legiuitor. 
 
Specialistii Rentrop & Straton au identificat 22 de asemenea dificultati si vi le ofera solutionate in mod profesionist in lucrarea:

`Totul despre indemnizatia de hrana pentru Institutiile Publice. Probleme si solutii`.  
 
Ce probleme apar, asadar, la acordarea indemnizatiei de hrana pentru bugetari? Si cum le rezolvati?
 
Aflati raspunsurile din aceasta noua lucrare a Grupului Rentrop & Straton, care rezolva impecabil situatii cu care sigur va veti confrunta in 2019.

 
 22 de probleme pe care le creeaza acordarea 
indemnizatiei de hrana pentru angajatii bugetari!
 
 
Problema 1
„Indemnizatia de hrana intra in salariul brut lunar? Care sunt obligatiile catre stat privind indemnizatiile de hrana (CAS, CASS, impozit)?”
 
Problema 2
“Doresc sa stiu ce documente trebuie intocmite de compartimentul resurse umane pentru plata indemnizatiei de hrana conform art 18 din Legea 153/2017. Se poate face o dispozitie comuna cu acordarea indemnizatiei sau trebuie dispozitii individuale?”
 
Problema 3
“Un salariat cu jumatate de norma in ce cuantum va primi indemnizatia de hrana?”
 
Problema 4
“Pentru acordarea indemnizatiei de hrana in valoare de 347 lei/luna, trebuie intocmit un act aditional la contractul de munca si inregistrat in Revisal? Si daca da, in care sectiune a programului?”
 
Problema 5
“Se acorda indemnizatia de hrana pe perioada in care salariatii sunt in deplasare interna si externa? Am in vedere ca delegarea constituie timp efectiv lucrat, dar salariatii primesc pe perioada delegarii si indemnizatia de delegare in cuantum de 20 lei/zi la deplasari interne si o diurna de 35 euro/zi la deplasari externe).”
 
Problema 6
“O persoana cu contract individual de munca la primarie si la o scoala gimnaziala beneficiaza la ambele locuri de munca de norma de hrana? Dar asistentii personali angajati in cadrul primariei?”
 
Problema 7
“Care sunt modificarile legislative in 2019 privind norma de hrana pentru politistii locali?”
 
Problema 8
“Pentru zilele in care salariatul este in delegatie si primeste indemnizatie de delegare in valoare de 20 lei/zi, mai are dreptul si la indemnizatia de hrana pentru aceeasi perioada?”
 
Problema 9 
“Angajatii unei institutii publice (serviciul de ambulanta judetean) au dreptul la indemnizatiile de hrana pe perioada delegarii in timpul programului de munca, pentru pregatire profesionala, dat fiind ca pe perioada delegarii le sunt suportate integral cazarea, masa si transportul? Li se poate plati si indemnizatia de hrana si masa in timpul delegarii?”
 
Etc.
 
Lista completa a celor 22 probleme si solutiile aferente le gasiti in lucrarea `Totul despre indemnizatia de hrana pentru Institutiile Publice. Probleme si solutii`.

 
 
 

Alte informatii valoroase pe care vi le ofera aceasta lucrare!
 
Lucrarea cuprinde 4 capitole, dupa cum urmeaza:
 
1. Reglementare
2. Explicatii privind indemnizatia de hrana
3. Probleme si solutii
4. Legislatie
 
Sunt incluse toate actele normative care au legatura cu indemnizatia de hrana:
 
  • Legea-Cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, publicata in Monitorul Oficial nr. 492 din 28 iunie 2017 (art. 18)
  • OUG nr. 41 din 16 mai 2018 pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, publicata in Monitorul Oficial nr. 433 din 22 mai 2018
  • OUG nr. 91 din 6 decembrie 2017 pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, publicata in Monitorul Oficial nr. 978 din 8 decembrie 2017
  • OUG nr. 114 din 28 decembrie 2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal - bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, publicata in Monitorul Oficial nr. 1.116 din 29 decembrie 2018
  • OUG nr. 10 din 19 februarie 2019 pentru stabilirea unor masuri privind finantarea investitiilor in turism si modificarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial nr. 149 din 25 februarie 2019
 
Legea nr. 153/2017 este prezentata in varianta integrala si include toate modificarile operate asupra ei in ultimii (aproape) 2 ani. In plus, sunt sintetizate perfect toate informatiile esentiale privind indemnizatia de hrana, exceptiile de la acordarea ei si cazurile speciale. 
 
Dar nu uitati de piesa de rezistenta a acestei lucrari – cele 22 de spete practice, care rezolva situatii concrete aparute la acordarea indemnizatiei de hrana pentru angajatii din sectorul bugetar. 
 

 


Evitati situatii in care puteti lua usor decizii gresite!
 
Cele 22 de situatii prezentate pe STICK-ul Totul despre indemnizatia de hrana pentru Institutiile Publice sunt situatii practice, carora doar specialistii de calibru le pot oferi raspunsuri solide, excelent argumentate si care preintampina aparitia unor probleme cu adevarat grave! 
 
Cele 22 de spete sunt prezentate dupa o structura foarte usor de urmarit:
  • expunerea problemei;
  • expunerea solutiei, cu temeiuri legale excelent argumentate;
  • atentionari asupra aspectelor sensibile, deloc evidente la prima vedere.
 
Sunt probleme intalnite in practica de colegi de-ai dvs., probleme care zugravesc (si limpezesc totdata) cu cea mai mare acuratete principalele neclaritati si ambiguitati ale Legii nr. 153/2017 privind acordarea indemnizatiei de hrana. Sunt probleme ale caror solutii TREBUIE sa le cunoasteti. 

 
 
 
 
  • Simplul fapt ca aceasta lucrare este realizata de Rentrop & Straton m-a convins sa o comand instantaneu. Cunosc preocuparea dvs. pentru problemele institutiilor publice – mai toate editurile se concentreaza pe mediul privat – si intotdeauna reusiti sa ma surprindeti cu aspecte foarte importante, la care nu ma gandisem. Cele 22 de spete pe care le-ati selectat sunt extraordinar de utile pentru intelegerea problematicii indemnizatiei de hrana in cazul bugetarilor! - Narcis Muntean, Bucuresti
 
 
Comandati chiar acum STICK-ul “Totul despre indemnizatia de hrana pentru Institutiile Publice. Probleme si solutii”!
 

Pret: 190 lei + 5% TVA
 
Livrare: prin curier, la domiciliul/sediul dvs.
 

 

Garantie: 30 de zile. In acest interval, puteti returna lucrarea, indiferent de motiv. Veti primi integral suma achitata.Asteptam cu placere comanda dvs.!
 
 


Cu stima,
 
Georgiana Stan
Manager produs
Divizia Legislatia Muncii
Grupul romano-german de informatii specializate Rentrop & Straton
 

Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Doar in luna iulie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale si de marketing.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.